Futószárazás 1.

 2012.02.26. 14:13

Ma csak belekóstolunk a futószárazás témájába, mert ez egy olyan nagy témakör, hogy úgy sem lehet egy bejegyzéssel "megúszni".nero_balra.jpg

Lépésben ez a gyakorlat eléggé egyszerű. Az ostort csak akkor emeld, ha lovad eléggé lusta, és nem lép elég aktívan. Ha lovad érzékeny az ostorra, pálcára, ha mutatod neki rögtön elkezd ügetni, ezért ilyen esetben óvatosan bánj az ostorral. Az ostort a csánkja és feneke felé kell tartanod. Ha a lovad az első fajta, ajánlatos meg-meg legyinteni a ostorral, amikor nem kellőképp aktív a hátsó lábaival.

Ma, amint a képen is látszik, Nérót futószárazom  a Mami kérésére, aki később felült rá, tehát, csak egy bemelegítő jellegű munkáról volt szó.

A futószárat a belső zablakarikán alulról átvezetve a külső karikába csatoltam azért, hogy megakadályozzam Nerót abban, hogy a külső vállán húzzon kifelé. Azért nem kötöttem ki, mert csak bemelegítésről volt szó, hogy ennek a jó öreg pacinak az izületei teher nélkül "beolajozódjanak".

Címkék: ostor futószárazás

A bejegyzés trackback címe:

https://gesaesszello.blog.hu/api/trackback/id/tr34209476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása